Aday Öğrenci Bilgilendirme

Aday Öğrenci Bilgilendirme

30.04.2024 742

Ferah, sessiz ve güzel bir konuma sahip olan okulumuza ulaşım araçları ile kolayca ulaşmak mümkündür. Bugün 22 derslik, 407 öğrenci,  alanında uzman, genç ve dinamik öğretmen kadrosu ile eğitim - öğretime devam eden okulumuz bir aile sıcaklığı ile öğrencilerini kucaklamaktayız. Okulumuzda "Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf" bulunmaktadır.  Okulumuzda öğrenci kaydı için adres kısıtlaması bulunmamaktadır. Kontenjan kapasitesine göre öğrenci kayıt ve nakil işlemleri yapılmaktadır. Okulumuzda servis bulunmaktadır. 

Okulumuz bünyesinde yakın zamanda açılan ana sınıfımız ile küçük ve sevimli yavrularımıza eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilimsel, teknolojik, kültürel gereksinimler doğrultusunda nitelikli bir eğitim sunan okulumuzda rehberlik faaliyetlerini de en etkili şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Rehberlik servisimizin öncülüğünde öğrencilerimizi daha iyi tanıyabilmek için ev ziyaretleri gerçekleştiriyor, veli toplantılarımız sayesinde velilerimizle iş birliği yapma fırsatı yakalıyoruz. Okulumuz sekizinci sınıf öğrencilerine ortak sınavlar öncesinde test çözme teknikleri ve sınav kaygısını gidermeye yönelik seminerler veriyor, lise tercihlerine şekil verme amacıyla da liselere geziler düzenliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında etütler ve hafta sonu kursları düzenliyoruz. Düzenli olarak 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencilerimize denemeler yaparak dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. LGS' ye yönelik her türlü destekleyici faaliyeti titizlikle planlıyor, liseye giriş sınavında her yıl il çapında güzel dereceler elde ediyoruz.

Geleneklerimiz bizim için önemlidir. Bu amaçla öğrenci ve öğretmenlerimiz ile iftar yemekleri hazırlıyor, geleneksel olarak kermes ve aşure etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. On bir ayın sultanı Ramazan ayında  öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile mukabele geleneğini devam ettiriyoruz.

Güçlü ve deneyimli öğretmen kadromuz ile dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan yeni türden gereksinimlere karşılık verebilecek bir eğitim-öğretim ortamı hazırlamayı görevimiz haline getirmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz belli hedefleri olan eğitim öğretime önem veren ailelerin çocuklarından oluşmakta olup öğrencimiz ve velilerimiz de görevlerimiz konusunda okulumuza destek verip gerekli gayreti göstermiş ve hedeflerimize kolay ulaşabilmemiz için öğrencilerimizin okula devam oranlarının yüksek olmasına dikkat etmişlerdir.

Biz imam hatip ortaokuluyuz. Kur'an ve iman nuruyla aydınlanmış bir neslin inşası için yola çıkmışız. Güzel dinimizin gereklerini yerine getiren bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Vakit namazlarımızı ve cuma namazını okulumuzun mescidinde huşu içinde öğrencilerimizle birlikte eda ediyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Yeni eğitim-öğretim yılına tüm birimlerimiz ve eğitim kadromuz ile hazırız. Sizleri de bu güzel imkanlardan yararlanmak ve Şehit İbrahim Cengiz İmam Hatip Ortaokulu ailesine katılmak üzere okulumuza bekliyoruz.