Şehit İbrahim Cengiz İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Başarılı ve bir o kadar da ahlaki değerlere sahip öğrenciler yetiştirmek için belirlediğimiz vizyon, okul yönetiminden, öğretmene, velilerden, okulun bulunduğu sosyal çevreye kadar tüm paydaşların eğitim öğretime dahil edilerek işbirliği içerisinde ortak hedefe doğru hareket etmektir. Okul olarak aranan, olumlu algı oluşturulmuş, akademik başarı ve sosyal etkinliklerle kendinden söz ettiren, güven duyulan ve her zaman tüm paydaşlar tarafından destek verilen bir kurum olmak temel vizyonumuzdur.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanunu ve yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere bağlı kalarak geçmişimizden aldığımız ilhamla yüzünü geleceğe dönen bir eğitim anlayışıyla kendine güvenen, donanımlı ve değerlerine sahip öğrenciler yetiştirmek temel misyonumuzdur. Araştıran, sorgulayan, çalışan ve sürekli kendini yenileyen bireyler yetiştirmek, bilimsel anlamda yol kat edeceği gibi temel değerlerini de iyi bilen ve bu değerlere bağlı kalarak kendini gerçekleştiren bireyler ancak sağlam bir misyonla ve bu misyonu gerçekleştirecek iyi bir ekiple ortaya çıkacaktır. Bizle okul yönetimi ve öğretmen kadromuzla bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da bu misyonu yerine getirmeye gayret göstereceğiz.

Başarılar:

Saatler: Normal öğretim olduğu için ders 08:50 da başlayıp, 15:00 da bitmektedir.
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Servis Bilgisi: Okul servisi Recep AL, AL Turizm dir.
Sportif Etkinlikler: Futbol, Futsal, Voleybol,Basketbol
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak
Proje Çalışmaları: Tübitak, e twinning

Belgegeçer - (216) 421 2087

WEB - https://sehitibrahimcengizihoo.meb.k12.tr

Adres - Başıbüyük Mh. Büyükbakkalköy Cd. No 4 Maltepe / İSTANBUL

Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Başıbüyük merkezde mahalle muhtarlığının bitişiğinde yer almaktadır.

Adres - Başıbüyük Mh. Büyükbakkalköy Cd. No 4 Maltepe / İSTANBUL

Ulaşım -19B Başıbüyük Mahallesi-Kadıköy, KM45 Maltepe Üniversitesi-Küçükyalı Metro, 133F Maltepe Cevizli Peronlar-Acarlar Sitesi ve KM42 Başıbüyük Süreyyapaşa Hastanesi- Maltepe otobüsleri okulumuz önünden geçmektedir. Ayrıca Maltepe içinden kalkan Başıbüyük minibüsleri de okulumuzun önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık -Okulumuzun Maltepe Merkeze uzaklığı 5 KM´dir.